Takich naleśników jeszcze nie jadłeś! Zobacz przepisy Za twórców współczesnych naleśników uważają się Włosi, natomiast sztukę ich przyrządzania do perfekcji opanowali Francuzi. Cienkie i chrupiące naleśniki, jakie...
16 maja 2024, 13:39
Trwa przyjmowanie zgłoszeń do udziału w dwudniowym święcie folkloru w Mogilanach Przeglądowi Folklorystycznemu SPINKA KRAKOWSKA, organizowanemu 18 i 19 maja w Mogilanach, patronuje Janina Kalicińska, która w Mogilanach zostawiła niezatarty...
16 maja 2024, 13:39
Inspiracje na dania z grilla, które zachwycą Twoich gości Nieodłącznym elementem długich weekendów jest ucztowanie w gronie znajomych lub rodziny, a na większości polskich stołów w tym czasie królują dania z grilla....
16 maja 2024, 13:38
Dania ze szkolnej stołówki. Koszmar czy miłe wspomnienie z dzieciństwa? Zupa mleczna, makaron z serem, ryż z jabłkami, pampuchy… Niech pierwszy rzuci kamieniem ten, kto nie jadł nigdy obiadów w szkolnej stołówce. Dla jednych –...
16 maja 2024, 13:37
Batony owsiane z miodem i orzechami Jak wprowadzić do swojej diety nieco słodyczy nie rezygnując ze zdrowej diety? Świetnym pomysłem na drugie śniadanie do szkoły lub pracy będą własnoręcznie...
16 maja 2024, 13:37
Małopolskie przysmaki, o których nie miałeś pojęcia! Znacie kućmoka? A starosądecką bryjkę? Prołziaki z Moszczenicy? Placki po zobielsku? Nie? To kliknijcie w galerię i zobaczcie, jakie potrawy od pokoleń...
16 maja 2024, 13:36