MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pstrąg i królik przepustką do Tallina. Znamy zwycięzców polskiej selekcji Bocuse d'Or

red.
Jakub Kasprzak i asystujący mu Patryk Paczkowski (Hotel i Restauracja Sezony w Trzeku) zwyciężyli w polskiej selekcji Bocuse d’Or, uważanego za jedno z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie.

Kasprzak i Paczkowski, podobnie jak pozostałe pięć uczestniczących w zmaganiach teamów, w ciągu 5 i pół godziny musili przygotować dwa dania, na bazie królika i pstrąga. Ich zmagania obserwowała publiczność, zgromadzona w krakowskiej Hali Expo. - Przygotowywaliśmy się trzy miesiące i przyjechaliśmy tu z jedną myślą: wygrać - mówi Kasprzak.

Laur w Krakowie to nie koniec, a dopiero początek zmagań. W maju polski team weźmie udział w konkursie w Tallinie, a później być może w wielkim finale w Lyonie. - Ten konkurs to okazja do pokazania polskiej sztuki kulinarnej i tradycji na arenie międzynarodowej - mówi Kamil Okrasa. - Kuchnia to najlepsza droga, by pokazać się na świecie. Francuzi już dawno to zrozumieli.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Oni dostali się do Europarlamentu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska